Suma incredibilă pierdută într-o singură zi de cei mai bogaţi oameni ai planetei din cauza crizei politice de la Washington

Cei mai bogaţi oameni ai lumii au pierdut, miercuri, 35 de miliarde de dolari, când pieţele au fost afectate de criza politică din Statele Unite, generată de acţiuni ale preşedintelui Donald Trump, potrivit indexului miliardarilor publicat joi de Bloomberg, informează Mediafax.

Bill Gates, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 86,8 miliarde de dolari, a pierdut un miliard de dolari în contextul în care acţiunile Microsoft Corp., cel mai mare holding deţinut, au scăzut cu 2,8%, cea mai abruptă scădere înregistrată în ultimul an.

Cofondatorul Amazon, Jeff Bezos, a căzut pe locul al treilea, după ce a pierdut 1,7 miliarde de dolari pe fondul scăderii cu 2,2% a acţiunilor retailerului online.

Amancio Ortega a pierdut 355 de milioane de dolari până la finalul zilei, averea lui ajungând la 83,2 miliarde de dolari.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a pierdut două miliarde de dolari când acţiunile gigantului social media au scăzut cu 3,3%. Zuckerberg este a cincea cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 62,3 miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg.

Trump, primul miliardar care este preşedinte al Statelor Unite, are o avere netă de 3 miliarde de dolari, dar – nefiind listat în indexul Bloomberg – publicaţia nu precizează dacă averea respectivă a crescut sau a scăzut.

Cei mai bogaţi 500 de oameni ai planetei au o avere netă combinată de 4.900 de miliarde de dolari, cu 455 de miliarde mai mult în 2017 decât în 2016.

Indexul mărfurilor globale a scăzut în contextul crizei politice de la Casa Albă. Donald Trump a generat o criză politică puternică la Washington după ce a recunoscut că a dezvăluit informaţii clasificate Rusiei şi pe fondul acuzaţiilor că ar fi încercat să obstrucţioneze ancheta Biroului Federal de Investigaţii (FBI) privind contacte cu oficiali ruşi.

Vezi și

Banca Transilvania, decizie majoră. Ce se întâmplă cu plățile instant

Clienţii Băncii Transilvania nu vor mai putea folosi limita maximă oferită de serviciul de transfer …