Pâinea din alge marine ar putea fi cheia pentru combaterea obezității, deoarece fibra pe care o conțin acestea poate reduce absorbția de grăsimi cu un procent de 75 la sută, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Newcastle (Anglia).
Produsul pe bază de fibre cunoscut drept alginat este mai bun decât majoritatea tratamentelor cumpărate pentru slăbire, deoarece previne mai eficient absorbția grăsimilor, susțin experții.
Doctorul Iain Brownlee, conducătorul echipei științifice, a semnalat că alginatul poate fi adăugat produselor pe care oamenii le consumă zilnic, cum ar fi pâinea, biscuiții sau iaurturile, iar în acest mod trei sferturi din grăsimea conținută de o mâncare poate fi eliminată de organism.
Potrivit cercetărilor efectuate, oamenii de știință au utilizat un „intestin artificial” pentru a verifica gradul de eficacitate a unui număr de 60 de fibre naturale diferite pentru a stabili cum afectează acestea asimilarea grăsimilor.
„Obezitatea este o problemă din ce în ce mai mare, iar mulți oameni consideră că este dificil să urmeze o dietă și un program de exerciții pentru a pierde în greutate”, a afirmat Brownlee, relatează Agerpres.