China nu vrea război comercial cu SUA

Li Keqiang, premierul chinez, a declarat că nu doreşte ca Beijingul să vadă un război comercial cu Statele Unite şi că cele două state ar trebui să ajungă la un acord în privinţa relaţiilor de afaceri, informează Reuters.

”China şi Statele Unite ar trebui să-şi consolideze dialogul pentru a-şi rezolva diferenţele”, a afirmat Li în cadrul conferinţei sale anuale întreprinsă la finalul unei întrevederi a Parlamentului chinez, adăugând că el consideră că există perspective optimiste ale relaţiilor dintre cele două state.

Premierul chinez a reiterat opoziţia Beijingului faţă de independenţa Taiwanului şi menţinerea principiului ”unei singure Chine”.

Acesta a mai spus că statul chinez va necesita relocarea a aproximativ un milion de muncitori în anul 2017, din cauza reducerilor productivităţii.

Li Keqiang a adăugat, de asemenea, că statul chinez speră să menţină pacea şi stabilitatea în Marea Chinei de Sud, prin avansarea negocierilor pentru un cod de conduită a părţilor ce revendică teritoriile marine disputate.

Vezi și

Veste importantă pentru românii care au bani la CEC Bank. Decizia băncii în legătură cu retragerile de numerar

CEC Bank continuă procesul de modernizare şi digitalizare, dezvoltând noi funcţionalităţi în cadrul aplicaţiei de …