Vladimir Putin - foto REUTERS/Alexei Nikolsky/RIA Novosti/Kremlin

Vladimir Putin acuză NATO că încearcă să atragă Rusia într-o confruntare militară

Alianţa Nord-Atlantică încearcă să atragă Rusia într-o confruntare militară, prin acţiuni „provocatoare”, acuză preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass, relatează Mediafax.

„Alianţa Nord-Atlantică a asumat misiunea oficială de a limita activităţile Rusiei. În acest scop, NATO a continuat să se extindă, iar acum pare să fi găsit un nou motiv serios pentru a justifica extinderea, astfel că s-a accelerat procesul mobilizării forţelor convenţionale şi strategice dincolo de frontierele statelor membre”, a adăugat Vladimir Putin.

Preşedintele spune că Rusia este provocată permanent.

„Alianţa Nord-Atlantică ne provoacă în mod constant, cu scopul de a ne atrage într-o confruntare. Există încercări de ingerinţe în afacerile noastre interne în scopul destabilizării situaţiei sociale şi politice din Rusia”, a atras atenţia liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin consideră că, la summitul NATO organizat în 2016 la Varşovia, „Rusia a fost declarată principala ameninţare la adresa securităţii Alianţei Nord-Atlantice pentru prima dată după 1989”.

Vezi și

Gata cu „operațiunea specială” din Ucraina! Rusia recunoaște în premieră că este în STARE DE RĂZBOI

Rusia se consideră în război din cauza implicării Occidentului de partea Ucrainei şi nu poate …