Katy Perry | foto Larry Busacca/Getty Images

Ea este cântăreaţa cu cele mai mari venituri din ultimul an – FOTO, VIDEO

Katy Perry, deşi nu a ţinut prima pagină a ziarelor şi nici nu a vândut la fel de multe albume ca unele dintre rivalele sale, a depăşit-o pe Taylor Swift în topul cântăreţelor care au obţinut cele mai mari venituri în ultimul an, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes, informează Mediafax.

Katty Perry, în vârstă de 31 de ani, a obţinut 135 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, graţie turneului ei mondial „Prismatic” şi contractelor de publicitate încheiate cu două companii de produse cosmetice, Coty şi CoverGirl, informează Reuters.

Katty Perry

Cel mai recent album lansat de Katty Perry, intitulat „Prism”, s-a vândut în 4 milioane de copii după lansarea lui în 2013, iar artista americană şi-a petrecut cea mai mare parte a acestui an susţinând concerte în turneul de promovare a acelui material discografic.

Taylor Swift

Cântăreaţa Taylor Swift, în vârstă de 25 de ani, ocupă la mare distanţă locul al doilea, cu venituri estimate la 80 de milioane de dolari, în pofida vânzărilor de 8,6 milioane de copii vândute ale albumului ei de succes „1989” şi a turneului mondial de promovare a acestuia.

Fleetwood Mac

Trupa rock britanico-americană Fleetwood Mac ocupă locul al treilea, cu 59,5 milioane de dolari, deşi doar doi dintre cei cinci membri ai săi sunt femei. Cu toate acestea, revenirea în formaţie a veteranelor Stevie Nicks şi Christine McVeigh a reprezentat cheia succesului de care s-a bucurat această trupă, care a susţinut în ultimul an un turneu extrem de profitabil, intitulat „On With the Show”.

Lady Gaga

Lady Gaga se află pe poziţia a patra, cu venituri de 59 de milioane de dolari – o sumă mult mai mică faţă de performanţa ei din 2011, când a ocupat primul loc în acest top, cu venituri de 90 de milioane de dolari, impulsionate de numeroase articole în presă, ţinute vestimentare scandaloase şi prestaţii scenice spectaculoase.

Beyonce

Beyonce, ocupanta primului loc în topul din 2014, a coborât pe poziţia a cincea, cu venituri de 54,5 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătite femei din industria muzicală în 2015 este completat de cântăreţele Britney Spears (31 milioane de dolari), Jennifer Lopez (28,5 milioane de dolari), Miranda Lambert (28,5 milioane de dolari), Mariah Carey (27 milioane de dolari) şi Rihanna (26 milioane de dolari).

Forbes a realizat acest clasament după estimarea veniturilor înainte de plata taxelor, pe o perioadă de 12 luni, între iunie 2014 şi iunie 2015, luând în calcul vânzările de discuri, de bilete pentru concerte, de produse conexe comercializate în timpul turneelor şi contractele de publicitate.

Vezi și

Gina Pistol a vorbit despre copilărie și divorțul părinților

Gina Pistol, declarații greu de crezut. Probabil că mulți se întreabă cine sunt părinții Ginei …