Adrian Năstase: Reţeta liberală

Medicamentul este bun, dar nu avem încredere în doctor şi în faptul că o să-l administreze corect”. În esenţă, aceasta este abordarea liberal-democrată în ceea ce priveşte Codul Fiscal. Cu alte cuvinte, Codul în sine – pentru care ei au votat – este bun, dar guvernul care trebuie să-l aplice este rău. Aşa că trebuie să votăm împotriva medicamentului.

E bine că le-a atras atentia preşedintele României, deoarece părea că ei, din neatenţie, luaseră etno-botanice cu ocazia votului din plen.

Această abordare nu ţine seama însă de faptul că reglementarea (Codul) nu este de unică folosinţă, ea urmând să fie aplicată ţi de „doctorul” care va fi ales după parlamentarele din 2016!

E vorba însă de o tradiţie. Această „reţetă” a fost utilizată, prima dată, de PNL-AT (de Dinu Patriciu) în perioada guvernării Văcăroiu. Cred că era vorba de un memorandum cu FMI. Predoiu şi echipa nu fac decât să preia un model.

Mai cred că succesiunea de momente:

1. votul unanim al PNL în Parlament în favoarea Codului;

2. retrimiterea Codului de către preşedintele Iohannis către Parlament;

3. achiesarea parlamentarilor PNL la poziţia preşedintelui

… pune PNL  într-o relaţie de subordonare jenantă faţă de Klaus Iohannis.

(sursa, aici)

Vezi şi

Rareş Bogdan: „Este foarte bine că președintele României nu participă la o dezbatere electorală cu Dăncilă”. 5 argumente

Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, consideră că „este foarte bine că președintele României nu participă …